Pages

Oct 27, 2018

Ceremonia japoneză a ceaiului într-o adevarată colibă a ceaiului la Muzeul National de Artă al Romaniei

Demonstrații de ceremonia ceaiului într-o adevarată colibă de ceai la 

MNAR, Muzeul Național de Artă a României


În cadrul lunii noiembrie, luna culturii japoneze, asociația Urasenke Tankokai Romania - Luminiș în colaborare cu Muzeul Național de Artă și Ambasada Japoniei în Romania,  va oferi două demonstrații publicului curios să observe și să înțeleagă această tradiție unică.

Demonstrațiile vor avea loc în noul Chashitsu (coliba de lut și paie în care se oficiază ritualul împărtășirii unui bol de ceai), construit de curând în cadrul muzeului de către specialiștii japonezi.

Demonstrațiile vor avea loc duminică, 18 noiembrie, la orele 11:30 și 14:30. Numărul maxim de persoane pentru fiecare demonstrație este de 14 persoane.

Intrarea este gratis. Persoanele care doresc să și deguste un bol de ceai verde pudră (matcha) împreună cu o prăjitură (okashi), o vor putea face contra cost.

Rezervarea de locuri se poate efectua la:
telefonul: 0734 681 675

Publicul vizitator este rugat să fie prezent la muzeu cu 30 de minute înaintea începerii demonstrațiilor, respectiv la orele 11:00 și 14:00.
Pentru motive de securitate, publicul va fi însoțit pînă la sala demonstrației de către personalul de securitate al muzeului.

Sperăm să fie un moment interesant și instructiv pentru dumneavoastră.

The Way of Tea

No comments: